Saturday, 24 January 2009

Inilah kehidupan..


Hari nie nak citer sikit pasal cerita2 yang memang terjadi dan berlaku dalam kehidupan ini..mari kita baca..

Bantal..

Ada sorang kawan louie nie dia baru balik dari minum2 dgn salah seorg (Org Ternama) katanyer ..pastu dia bawa satu kotak hadiah berisi bantal didalamnyer..wah cantiknyer bantal tue..pastu louie tengok la ...dia kata kat kita org ..itu hadiah dari (Org Ternama) tersebut..louie diamlah..kemudian selang beberapa bulan kemudian..louie telah dijemput tuk meet kawan louie kat salah sebuah hotel 5 star ..oleh kerana rasa terkejut..louie tergelak..seketika ..mana tak nyer bantal yang louie rasa cantik itue..sama seperti bantal yang katanyer hadiah..lucu..

Calendar..
Ada sorang kawan louie ini..dia datang kat meja kitaorg dengan wajah yang tersenyum sampai ke telinga..wah happynyer dia..pastu louie and kengkawan tanyalah ..kenapa dia senyum2 ni..pastu dia tayangkan rm100..kitaorg tanya lah ...mana dapat..dia kata dia baru jual Calendar yang diberi oleh bos dia..oleh kerana ada gambar kereta2 mewah..calender ituew telah dijual olehnya...wahhh meriah..bagi louie ..lagi best dapat seratus dari simpan calender itue..boleh beli baju baru..no wonder dia tersenyum sampai ke telinga...

Teksi..
Nie ada satu lagi kisah yang louie sendiri tak dapat lupakan sampai sekarang..waktu ni louie lepak dengan kengkawan kat starbuck pavillion..biasalah kan ..dapat discount so boleh lah gunakan tagg gue ini tuk minum2 kat situ..tup tup ada sorang lagi kawan datang ke tempat kitaorg..banyak barang dia bawa..kitaorg pun borak2 sekejap..sambil bergambar..pastu kawan louie pun tanya dia..balik naik aper dengan barang2 banyak ini..dia pun menjawab..naik teksi la you olls tak boleh la naik train lagipun barang banyak...pastukan tibalah masanyer louie nak balik naik train..tiba2 terserempak lah dengan mamat yang katanyer nak naik teksi tadi dengan barang2 yang banyak..(Nak jaga standard la tue..)

Aper per pun u olls..inilah Ragam manusia..hmmm apa2 pun boleh jadi..kantoiii..bijak2..

No comments: