Sunday, 4 October 2009

Seronok main Warna


Louie tidak punya bakat tuk melukis..kalau dulu cita2 memang nak jadi seorg interior design oleh kerana rezeki tidak kearah itu jadi louie buat keputusan tuk ambik coz administration ajer waktu belajar..yerlah dulu muda2 tak tau sangat nak gi cabang yang mana satu..so ambik jerk la apa jua peluang yg ada..

Kalau diikutkan kat office louie memang louie sendiri tak leh dok diam ..habis penuh meja louie, louie hias itu, hias ini..dah minatkan ..dah macam kerja kat kedai majalah semuga gambo poskad louie tampal..dalam hati menarik sungguh..coz company louie jenis fun invironment jadi tak susah ler nak buat ini semua..


Siap dilukis

Kebetulan timbul idea tuk melukis kat rumah pula..jenuh louie fikir nak tampal apa kat ruangan kosong..teringat zaman sekolah2 dulu ada jugak la louie masuk pertandingan melukis ..adalah dapat tempat ke-3..lepas pada itu ..bakat tersebut tidak timbul lagi bila mana louie banyak habiskan masa dengan seni lain..Tarian,teater dan masak-memasak..masudnyer majlis2 kat kolej.

Louie sempat beli peralatan yang louie perlukan sebelum sampai kerumah..penat jugak nak mencari bahan yang sesuai..almaklumlah (Diluar bidang) ..sampai kat rumah louie terus bentang surat khabar dan juga cuba melukis apa yang patut..Alhamdulillah idea suka2 louie akhirnya berhasil..6 lukisan siap hari ini..bertemakan..entah la louie buat suka2 jerk ..

Louie tampal kat satu sudut ruang rumah louie..time2 free boleh la tengok hasil sendiri..tidak terniat louie nak tiru atau curi idea sesiapa..louie buat semua ini adalah suka2 ..dan juga louie suka main2 warna..kekadang sampai tak tau apa hobi sebenar louie..

Dah tampal Pun..

Bila tengok2 balik..hahaha memang kelakar..apa2pun hati louie seronok..bila warna diconteng..rasa tension hilang.

No comments: