Monday, 19 October 2009

Oh Masa Lalu..oh tidak..


Pengalaman pertama lepak kat puchong memang best, Rumah kawan tu rasa tenang jerk..Almaklumlah louie mana biasa tido rumah org..bila kengkawan sibuk bersembang louie dah cari tilam,bantal tuk tido..lantak P la diaorg nak kata apa..sebab tu jangan bagi louie jumpa semua benda tu..alamatnyer " Tidak akan layan korang semua sekali"..

Bangun pagi louie dlm keadaan yg sedikit mamai..ada kwn call ajak sembang ..baru tadi dia call..louie dah lupa apa yg louie dah perkatakan pada dia..louie memang sedikit blur..yg louie ingat louie dah terpacak kat depan laptop kawan tuk online segala-galanya..gigih pagi2 buta..sedangkan yg lain telah terbongkang tido ( Mungkin ada yg mimpi indah barangkali ).

Perut terasa lapar..end up louie terus keluar ngan mereka2 ini lepak kat pavillion..dapatlah singgah beberapa butik tuk tengok apa yang patut(Bilalah kiranya aku dapat pakai brg2 mahal ini semua..)..memang hobi sy kalau window shopping nie..tak banyak brg yg louie dpt lihat..selebihnya louie tak tau fikiran ke mana..apa yang louie fikir pun tak tau..pasal kerja kah ? pasal kengkawan kah ? atau ada benda lain yg menganggu fikiran..mmm biarlah Rahsia..bila sebut pasal Rahsia ..bilalah agaknyer louie akan dapat beli CD artis kegemaran louie..Siti Nurhaliza..

Oh sebut pasal Diva sorang nie..memang louie bangga gile..selang beberapa hari sebelum nie..louei ada gi lepak kat times ..tempat fav louie tuk beli majalah kegemaran louie..u know wat..Cover dia Dato Siti Nurhaliza..teruja dan sangat teruja..sampai sekarang louie belum baca dok asyik merayap dengan kengkawan sahaja sampai majalah itu dah hampir seminggu tidak terusik walaupun dah dibeli..

Hari ini masa begitu cepat berlalu sedar tak sedar louie dah lalui banyak perkara dah ..kenal org ni,kenal org itu..kekadang louie sendiri fed up dengan perangai2 manusia yg suka cari kesalahan org lain..bagi louie yg lepas tu memang louie dah tinggalkan louie tak mau ungkit2 lagi kenangan pahit..louie sendiri cuba cari jalan tidak terjebak sama sekali dengan org yang suka sakitkan ati louie..if u try hits Behind my back again..siap la idup ko..tak akan selamat bagi louie.louie bukan pedendam tapi jangan harap louie nak senyum kat org yg dah pun sakitkan ati louie dan sangat21 perasan dirinya terbagus..

Kebelakangan nie mood gi kerja amat2 lah tidak ada..bukan kerana org lain..ini kerana diri louie dah rasa mcm tak boleh nak follow apa yg org lain ckp kekadang bila louie fikir2 balik..org yg bercakap kat depan ..adakah mereka bertidak sebagai Satu Team..sedangkan dibelakang laga2kan dan memecah belahkan org lain..adakah org itu boleh dijadikan contoh ataupun ikutan yg positif..sekarang lu fikirlah sendiri kengkawan ku..

Dah beberapa malam tak bole nak tido awal..rasanyer baru semalam louie MC..entah kenapa fikiran melayang..louie tak tau aper yg louie kejar kan ..kalau bole louie nak kutip segala info penuh kepala otak..banyak benda yg bermain, dan benda2 negatif nie louie cuba lah elakkan...dalam usia yg begini banyak benda louie ketinggalan..louie tak mau ketinggalan atau kehilangan sesiapa..sebab tu kalau ikutkan louie nak jerk busykan diri dari pikir benda2 mengarut..

Sebelum louie tutup tirai cerita..louie tak harapkan lebih dari kengkawan cuma yg louie nak sekarang mereka belaku adil dan belajar menyayangi satu sama lain..atas dasar Berkawan ...

Hmm bila sebut pasal kawan..selamalam louie mimpi Arwah..Al-fatihah buat dirinya..

No comments: