Thursday, 1 October 2009

Hari Raya Yg D Nanti..

Puas menghitung hari tuk balik ke Kg..hari yg Louie nanti tlah pun tiba..Dari KL tuk ke JB kena naik bus kat Bukit Jalil..Frist time rasanyer louie naik kat Bukit Jalil..dlm hati rasa sgt2 tak kisah sebab lebih baik jauhkan diri dari puduraya tu sebab kat sana terlalu ramai org..sampai saje kat Lrt station bukit jalil terpaksalah menapak sikit tuk dptkan bus yg louie nak..tup tup Bus yg louie nak naik tu dah dibagi kat org lain terpaksalah louie naik bus lain..( Masam mencuka louie sepanjang jln sebb kena naik bus tambahan ) padahal tiket louie dah beli awal2 lagi..Sepanjang perjalanan louie tido ajerk..

Sampai di jb..rasa mcm dah lama gile tak balik ..byk perubahan dah berlaku yg louie sendiri tak tahu ( tak ambik tahu ) sangat derhaka kat bumi Johor ini ( Ampun Tuanku )..tapi bila lihat balik teringat segala kenangan silap,bersama keluarga,kawan2,and aktiviti2 louie kat jb nie..sangat2 sayu..( Tak sabar nak jumpa Keluarga Tercinta ).

Sampai dirumah kakak,Abg2 semua dah sampai dulu..Salam dihulur satu persatu..(Betapa sgt rindu mereka semua) Anak sedara jgn cakaplah..masing2 dah menjerit2 serbu louie..almaklumlah dah lama tak jumpakan..

Raya Tahun ini sangat2 best sebab louie ada camera..so bolehlah ambik gambo skit2 ..gambo2 keluarga ..actually louie tak ambik gambo banyak sangat ..yg menbedal camera ni adalah anak buah louie..louie ajar dia cara cam ner nak gunakan camera..habis segala ruang rumah dia ambik gambar..( biarlah dia ambik mana tau dah besar dia boleh tangkap gambar louie ngan baik ) Tetap kan !!!..

Sedara mara louie ramai datang berkunjung ..tak sangka memang ramai datang tahun ini ..nasib baiklah raya tahun ni minuman air gas..so senang nak sediakan tak payah bancuh2..senang kan..kebanyakan mata sedara menjeling2..biasalah kan ..org lama tak balik so ..mereka rindu gak kot..hahaha

Sepanjang Hari raya louie tak dapat nak main tenet bila nak main tenet terpaksalah gi ciber café ..dah lah ciber café jauh 800km dari rumah..terpaksalah menapak ..( jauh tau ) sempatlah balas2 msg ngan kengkawan ..bila dah ada kat kg ni rasa cam malas plak nak balik kl..rindu kg halaman..

(Louie Tolong Mak louie buat nie..Anyway Ni baju raya Louie hahaha )

(Jadi Ke tak jadi nie )

(ini pemandangan Rumah Jiran)

(Pemandangan Depan Rumah Louie )

(Anak Sedara Louie selaku Juru Gambo huhuu )

Setakat ini dulu..Ada banyak lagi citer ..cukuplah louie citer sikit2 jerk..sebab tak abis kalau bercerita ..coz raya ke-3 Louie dah merayap sowang2 kat spore..best woooo

1 comment:

i'm shin... i'm inesen said...

cite la lagi.. cite la cite la... sib baek jejak bumi johor x muntah darah.. ngee~