Thursday, 25 September 2008

Hari Raya Lagi Seminggu..



Tau tak korang raya akan menjelang tiba beberapa hari lagi..Louie plak belum buat persiapan apa2 lagi..tak beli tu tak beli ini ..ni semua kena tunggu gaji ..kalau tak esok lusa baru keluar..ahh rasa cam malas plak beli belah last2 minute ni..sure org ramai kuar..

Rasanyer tuk tahun ini ..satu jerk baju raya d beli..the rest tak tau plak ..actually dah selamat RM40 cOZ Balik ngan kakak..dia ambik sempat la jugak call dia...kalau tak mati kutu lah tak dapat beli tiket tuk balik raya tahun nie..

Hari ni diumumkan harga minyak turun rm 0.10sen..kira ok lah ..walaupun turun skit janji ianyer turun dan akan terus turun..walaupun aku tak der kereta..mak aku,kakak aku,abg2 aku tetap mengunakan kenderaan kesana kemari..lelebih hari raya ni bahangnya pasti terasa...

Hmmm rasanyer dah plan apa nak beli tuk org tua ..kalau ada lebih baru fikir yang lain..belum aper aper lagi ..Tiga org anak buah aku yang nakal tu dah order kereta control ngan aku ..alamak..matilah aku nak g mencari..tapi tuk keseronokkan diaorg tak ...cari tetap cari ..dah janji kang moncong...jerk memanjang..

Tuk tahun ni aku dapat la bagi diaorg duit raya coz dah kerja kan..kalau dolu2 ..tak dapat nak nolong.mak aku asyik geling kepala jerk tengok aku hahaha..now im ok..





Tuk Raya tahun ni..pastinyer aku nak luangkan masa bersama keluarga..kebun aku yang lama aku dah tinggalkan ..kalau ikutkan kalau tension2 kat kl ni nak jerk aku lepak kat kg..bersama keluarga...

Ah penat tadi belum habis lagi baju2 balik kampung tak siap lagi ..semalam aku penat kemas rumah aku buang apa yang patut ..pinggan mangkuk yang ada cop..MELAMINE..yang diharamkan tu pun habis aku punggah dan buang ke dalam tong sampah..hampeh tul..napa tidak dari dulu lagi..tu lah ..penyakit datang tanpa di undang dan kesannyer pasti nyer memakan masa yang agak lama..tak mau la sakit..mencegah lebih baik dari merawat.

Dah berapa hari tak buka sama ngan warga tulip ..balik jerk dah lewat malam ..esok last day kerja pastu bercuti sakan la aku ...yahoooo..bestnyer raya...tak sabar nak balik kampung.

No comments: