Friday, 23 October 2009

Baju Kesayangan Hamba..


This Baju Melayu..I loike..

Penat tuk Open house Office hari raya ari tu sangat2 berbaloii..Walaupun sambutan tuk hari itu ala2 ajerk tapi hati tetap puas tuk deco dan menyiapkan apa yang patut..Louie kalau bab2 majlis ni memang bersemangat giler..Cuma waktu tu perjalanan majlis agak lembab so segala2nyer jadi hambar belaka...

Suasana majlis memang ramai serikan dengan berpakaian Tradisional tuk hari raya..Tak kurang juga louie turut serta dalam sesi kali ini..Louie nak jugak rasa berpakaian hari raya ..Tangkap2 gambar bersama kengkawan..Inilah masanyer kita habiskan masa ngan kengkawan..Esok lusa tak tau lagi apa akan terjadi kan..So apa yang ada sekarang ni kita jalankan aje..

Teringat balik bila sebut pasal baju melayu..Tahun lepas adalah tahun yg penuh makna bagi louie ..Louie bersungguh2 cari baju kegemaran louie kat Jalan Tar..Tau tau jerk lah kan Kat Jln Tar yg sesak sangat2 tu..Pasti merimaskan bila nak cari barang..Tapi itulah situasi yg kita kena hadapi..

Louie keluar bertiga..Seingat louie waktu itu adalah antara saat2 terakhir louie bersama Arwah tuk keluar bersama2..bila teringat dia..louie jadi lebih semangat menempuh hari raya..Kerana dia satu2 nyer org yg paling meriah tuk buat persiapan..Sayu...

Baju tersebut louie dah beli..warna kelabu..Pilihan terbaik louie..Louie suka sgt sebb baju tu ringan sangat2..Mungkin kualiti kain dia sangat2 sedap tuk dipakai ..Sebab tu harganyer agak mahal sedikit..Arwah sangat setuju louie pilih baju tu...

Sebut pasal baju itu..Kebetulan louie ada bagi salah seorg mamat cina kat office louie pakai ..sebab Tahun ini louie beli 3 sekali baju raya..so apalah salahnyer kita bagi kat org lain tuk memakai dan memeriahkan lagi majlis ..Bayangkanlah bangsa lain pun sangat2 nak menyambut hari raya kita..ni bangsa sendiri pakai pun ala kadar sahaja..

Louie tengok dia mengayakan baju itu dengan penuh gaya sekali ..Siap bersamping sekali louie bagi..menarik ..louie bila teringat balik baju itu louie rasa sayu..Sebab segala kenangan bersama arwah tetap terpahat dkt itu baju..huhuuu

Bila tiba bab pulang baju..Dia kata dia sangat suka ..Dan menawarkan harga yang menarik tuk dibeli..aduh..cam na nie..Rasa serba salah..Berat hati nak buat kata putus..

Last2 bila fikir2 balik..Louie tak nak fikir2 panjang..Lagipun baju raya banyak sgt ..Tengok mamat tu ..Dia beria2 sgt tanya louie ..Dia nak baju tue..Cian dia..

Akhirnya louie buat keputusan tuk menjual baju itu kepada dia..Maka berakhirlah segala kisah silam dan juga..louie lepaskan segala kepada dia..Apa salah nyer kalau buat org lain happy kan..

Gambar Kenangan Open House Office..

Bila louie tengok baju tu..Teringat Arwah..Semoga dia tenang kat sana..Al-Fatihah.

No comments: