Thursday, 20 November 2008

Pening.. Pening...

Hari ini ..tak bersemangat nak pergi kerja..kepala agak pening..Sedar2 dari tidur kul 8..Ya Allah apa dah jadi ngan aku nie..tadi bila buka sekali mata ..dalam kul 7am ..tup tup dah pukul 8am..alamak terlambatlah jawabnyer pergi kerja..

Lately semua jadi macam tu..tengok papan tanda ..kabur..tengok jalan juga kabur..kepala agak berat dan pening..nak kata demam tidak pula..nak ambik MC..tak mau nanti rugi plak asyik terbaring kat rumah...

Bila start buat kerja..terus jadi mata berair sahaja..penat louie tanya kawan2 sekeliling kenapa ngan louie nie..(adakah patut sendiri punya badan tanya org lain plak)..louie bagi tau lah yang mata louie tak nampak..pegerakan agak kabur...

Oh My God..Inilah jadinyer..dan resultnya..bila asyik dok ngadap computer sahaja..rupa2nya ..sebab utama louie jadi macam tu ..rupanya louie dah kena pakai "cermin mata "Bayangkan lah tengah2 bulan nie macam mana lah nak beli cermin matakan..."

Nasib baik ..ada kawan seperti Lin Yang bersimpati dengan nasib Louie..Dia bawa louie begegas pergi ke FOCUS POINT tuk cari lane yang sesuai buat sementara waktu..tak dapat dibayangkan wajah louie takat tue bertapa berterima kasih nya louie kat Lin ..Kerana sudi membantu..tu lah kata org kan org yang selalu kita kutuk2lah yang sanggup bantu.. ..Tuhan Tu maha kuasa..Ampunkan lah Dosa2 aku nie..

Lepas pada itu..ada jugak lah kawan2 yang sanggup menghulurkan bantuan tuk bantu louie ..nasib baiklah kawan Lin kerja kat sana..so bolehlah louie beli dengan kawan dia tue..thanx kawan lin.

Lepas dari pada check semua mata ..so memang sah lah louie memang rabun Jauh...Dia pakaikan contact lane tu kat louie..coz louie memang tak pandai pakai sendiri..dia nasihatkan louie suruh beli spec mata juga..kerana takut nanti jadi lebih teruk..
Dah dah lepas nie ..louie kena lebih berhati2 dan jaga mata nie..hehehhe maklumlah mata louie agak nakalkan..

per per pun lepas pada tu ...louie dapat tengok pemandangan dengan jelas..Alhamdulillah..Syukur sangat2..aper per pun Louie nak ucapkan terima kasih pada Mel,Lin,Nikman..Semua yang bagi nasihat dan juga sanggup susah payah jaga louie ..louie tul2 terhutang budi..Syukur ada kawan2...esok pagi tak akan lewat lagi..kerana kena bangun pagi2 kena pakai lane..hehehehh..esok boleh buat kerja seperti biasa..blup blup...

No comments: